skip to Main Content
+31 6 21 822 443 lars@sitback.nl Sitback uses Telegram
Donderdag 10-09-2019

Sitback heeft privacy hoog in het vaandel staan. We kunnen er een lang verhaal van maken. Of houden het lekker simpel. Voordat de formele privacy teksten verschijnen wil ik eerst wat kort verduidelijken.

Sitback doet niet aan Google tracking, Google analytics en Google adwords. Geen interesse in het ‘Surveillance Capitalism’.

Google analytics en adwords
– Sitback maakt GEEN gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Sitback bij Google zoekresultaatpagina’s zijn.
– Google analytics is door Sitback van sitback.nl verwijderd.
– Daarnaast zijn alle analytics gegevens bij Google analytics stopgezet.
– Vervolgens is het hele Sitback google analytics account daarna in z’n geheel verwijderd.
– Sitback maakt GEEN gebruik van Google Adword-campagnes en advertenties.

In kaart  brengen websitebezoek
Geen google analytics. Wat dan wel? Op de Sitback website worden sinds kort wel persoonlijke bezoekgegevens bijgehouden. Via de open source software van Matomo.

Begin 2019 heeft Sitback alle social media platforms verlaten. Uiteraard ben ik wel heel erg benieuwd wat het effect, qua bezoek, hiervan is op de Sitback.nl website. Daarom draait deze site vanaf 03-01-2019 de open source Analytics software van Matomo. Analytics en tracking staan weer aan. En tracking puur alleen binnen mijn eigen site. Deze software draait op een server waarop ook het sitback domein staat ondergebraacht. Alle data zijn mijn eigendom. Van niemand anders. Niet van Google of Microsoft, om er maar een paar te noemen. ‘Data harvesting’, zie ik geen heil in.
– Sitback is de eigenaar van de Matomo analytics gegevens.
– Sitback deelt geen Matomo analytics gegevens met andere partijen.
– Het ip-adres wordt geanonimiseerd. De laatste twee byte(s) van uw IP-adres.
– Het gebruikers ID wordt vervangen door een pseudoniem.

Versleuteling

Alle verkeer op www.sitback.nl is versleuteld via een SSL certficaat en https.

Veiligheid

Deze Sitback WordPress website is veilig door een consequent update-beleid door Sitback van WordPress, de plugins en het thema. Dit gebeurt 1 tot 2 keer elke week. Grote en zware major veiligheidsupdates zullen per direct doorgevoerd worden. Maar niet eerder als dat deze eerst lokaal, op een niet live gezette testomgeving, getest zijn.

Alle gebruikers op deze website zijn gedwongen om een zeer veilig en complex wachtwoord te gebruiken. Dit wachtwoord wordt door onze wachtwoordgenerator gegenereerd.

Sitback maakt gebruik van een password manager. Alles binnen deze app wordt versleuteld en encrypted opgeslagen.

Het admin gedeelte van deze Sitback website maakt, naast het gebruik van user en ww, ook gebruik van 2-factor authentication.

 

<<< en dan volgt nu de formele cookie tekst >>>

Deze cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 10 september 2019 en is van toepassing op inwoners van de Europese Economische Ruimte.

1 Introductie

Onze website, https://www.sitback.nl (hierna: "de website") maakt gebruik van cookies en andere gerelateerde technologieën (gemakshalve worden alle technologieën "cookies" genoemd). Cookies worden ook geplaatst door derden die we hebben ingeschakeld. In het onderstaande document informeren we u over het gebruik van cookies op onze website.

2 Wat zijn cookies?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer of ander apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden.

3 Wat zijn scripts?

Een script is een stukje programmeercode dat wordt gebruikt om onze website goed en interactief te laten functioneren. Deze code wordt uitgevoerd op onze server of op je device.

4 Wat is een webbeacon?

Een webbeacon (ook pixeltag) is een klein, onzichtbaar stukje tekst of afbeelding op een website dat gebruikt wordt om verkeer op een website in kaart te brengen. Om dit te doen worden er met behulp van webbeacons verschillende gegevens van u opgeslagen.

5 Toestemming

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een pop-up met uitleg over cookies. Zodra u klikt op ‘Alle cookies’ geeft u ons toestemming om alle cookies en plugins te gebruiken zoals omschreven in de pop-up en deze cookieverklaring. U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, u moet er dan wel rekening mee houden dat onze website dan mogelijk niet meer optimaal werkt.

6 Derden

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Wij kunnen alleen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Partijen zoals Google zijn aan te merken als zelfstandige verwerkingsverantwoordelijken in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze bedrijven te lezen.

7 Cookies

7.1 Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat u onze website makkelijker kunt bezoeken. Op deze manier hoeft u bijvoorbeeld niet steeds opnieuw dezelfde informatie in te voeren bij een bezoek aan onze website en is het onder andere mogelijk dat de artikelen in uw winkelmandje bewaard blijven tot dat u heeft afgerekend. Deze cookies mogen wij plaatsen zonder dat u hier toestemming voor geeft.

7.2 Analytische cookies

Omdat statistieken anoniem worden bijgehouden, wordt er geen toestemming gevraagd voor het plaatsen van analytische cookies.

7.3 Marketing cookies

Op deze website gebruiken wij geen advertentiecookies.

7.4 Social media knoppen

Op onze website gebruiken wij geen social media buttons om webpagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken.

8 Geplaatste cookies

PHP Session ID
Doel: Storing user data across pages for functional purposes
Retentieperiode: Store data for users to use in the web application
Beschrijving: Sessions are a simple way to store data for individual users against a unique session ID. Session IDs are sent to the browser via session cookies and the ID is used to retrieve existing session data
Gebruikte namenDelen
PHPSESSIDPrivacyverklaring
UK Cookie Plugin
Doel: This cookie is used by the UK Cookie Plugin to record the fact that you have accepted cookies.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: This cookie is used by the UK Cookie Plugin to record the fact that you have accepted cookies.
Gebruikte namenDelen
catAccCookiesPrivacyverklaring
WordPress
Doel: WordPress log in cookie
Retentieperiode: 30 days
Beschrijving: Cookie to keep you logged in
Gebruikte namenDelen
_wordpress_Privacyverklaring
WordFence
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving: Tracks a user duration so that so that the page views can be grouped together.
Gebruikte namenDelen
wfvt_xxxxxx, wordfence_verifiedHuman, wfwaf-authcookie, wfwaf-authcookie-partial_, wf-scan-issue-expanded-1Privacyverklaring
Algolia
Doel: This cookie is used to be able to use the Algolia search function on our website.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: This cookie is used to be able to use the Algolia search function on our website.
Gebruikte namenDelen
algoliasearch-client-jsPrivacyverklaring
WP_API Schema
Doel: This cookie makes it possible to provide Schema JSON-LD / SEO markup for articles, events, local business, products, recipes, reviews and many more.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: This cookie makes it possible to provide Schema JSON-LD / SEO markup for articles, events, local business, products, recipes, reviews and many more.
Gebruikte namenDelen
wp-api-schema-model, wp-api-schema-model_xxxxxxPrivacyverklaring
WP Autosave
Doel: We use this plugin for automatically saving a post from the editor to drafts by timer or by changes in editor.
Retentieperiode: 365 days
Beschrijving: We use this plugin for automatically saving a post from the editor to drafts by timer or by changes in editor.
Gebruikte namenDelen
wp-autosave-1Privacyverklaring
Google Fonts
Doel: Gebruik van fonts op onze website
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Wij gebruiken de Google Fonts API om fonts (lettertypen) te tonen op onze website. De Google Fonts API vraagt uw IP adres op als u onze website bezoekt.
Gebruikte namenDelen
tcb_google_fontsPrivacyverklaring
Complianz
Doel: Onthoud de cookie waarschuwing keuze
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Complianz bewaart gebruikersvoorkeuren voor de Cookie Melding
Gebruikte namenDelen
cmplz_all, cmplz_event_xxx, cmplz_stats, cmplz_id, complianz_config, complianz_consent_status, complianz_policy_idPrivacyverklaring
Do not track
Doel: Opslaan van cookie toestemming
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Dit cookie wordt geplaatst wanneer we een 'do not track me' signaal detecteren vanuit uw browser en voorkomt het plaatsen van tracking cookies.
Gebruikte namenDelen
dont_track_mePrivacyverklaring
Matomo
Doel: Statistieken verzamelen
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Statistieken verzamelen voor de website
Gebruikte namenDelen
_pk_ref, _pk_cvar, _pk_id, _pk_ses, _pk_hsr, piwik_ignore, PIWIK_SESSIDPrivacyverklaring
Vimeo
Doel: Om video's te vertonen maken we gebruik van Vimeo, een website voor het delen van video's. De ingesloten Vimeo-speler gebruikt cookies om te controleren of bepaalde gebruikers bepaalde functies of voorkeuren hebben geselecteerd.
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Cookies die data verzamelen van individuele bezoekers.
Gebruikte namenDelen
vuid

, __utma, __utmt_player, __utmz, __utmc, __utmbPrivacyverklaring
YouTube
Doel: YouTube Cookie om data te verzamelen van individuele bezoekers.
Retentieperiode: 30 dagen
Beschrijving: Cookies die data verzamelen van individuele bezoekers.
Gebruikte namenDelen
Privacyverklaring
Auto Optimize
Doel: Dit cookie maakt het mogelijk om scripts samen te voegen, te minimaliseren of te cachen. Het plaatst ook CSS in de paginaheade, verplaatst en vervangt scripts naar de footer en minimaliseert HTML. Dit betekent dat het de website versnelt en kan daarom als functioneel cookie worden beschouwd.
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Dit cookie maakt het mogelijk om scripts samen te voegen, te minimaliseren of te cachen. Het plaatst ook CSS in de paginaheade, verplaatst en vervangt scripts naar de footer en minimaliseert HTML. Dit betekent dat het de website versnelt en kan daarom als functioneel cookie worden beschouwd.
Gebruikte namenDelen
autoptimize_feedPrivacyverklaring
WP Do Not Track
Doel: Deze cookie blokkeert tracking scripts en cookies van derden, zoals plugins en WordPress Thema's
Retentieperiode: 365 dagen
Beschrijving: Deze cookie blokkeert tracking scripts en cookies van derden, zoals plugins en WordPress Thema's
Gebruikte namenDelen
wp-donottrack_feed, dont_track_mePrivacyverklaring

9 Uw rechten met betrekking tot persoonsgegevens

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • U hebt het recht om te weten waarom uw persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling: u hebt het recht om uw persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer u maar wilt.
  • Als u ons toestemming geeft om uw gegevens te verwerken, heeft u het recht om die toestemming in te trekken en uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Neem contact met ons op als u deze rechten wilt uitoefenen. Raadpleeg de contactgegevens onderaan deze cookieverklaring. Als u een klacht heeft over hoe wij omgaan met uw gegevens, dan horen wij graag van u, maar u heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit (de Autoriteit Persoonsgegevens).

10 In- en uitschakelen en verwijdering van cookies

Via uw internetbrowser kunt u cookies automatisch of handmatig verwijderen. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Een andere mogelijkheid is dat u uw internetbrowser zodanig instelt dat u een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u vinden in de instructies van de Help-functie van uw browser.

Let op: onze website werkt mogelijk niet optimaal als alle cookies zijn uitgeschakeld. Als u wel de cookies in uw browser verwijdert, worden ze na uw toestemming opnieuw geplaatst bij een nieuw bezoek aan onze websites.

11 Contact details

Voor vragen en/of opmerkingen over ons cookiebeleid en deze verklaring kunt u contact met ons opnemen via:

Sitback
Reigerlaan 19
1241 EB Kortenhoef
Nederland
Website: https://www.sitback.nl
Email: gdpr@sitback.nl
Telefoonnummer: +31621822443

 Huidige status: GeaccepteerdHuidige status: Geweigerd

Back To Top
×Close search
Zoeken